Fik fuldskæg og blev en mand – i Lesotho

Jeg var nok lidt en flipper dengang. Jeg ankom uden skæg eller ret megen erfaring.

Kurt taler om dengang han rejste til Lesotho som ulandsfrivillig i 1983, en beslutning som førte ham til Lesotho første gang. I dag underviser Kurt i bæredygtighed, og han hjælper virksomheder med optimering. De såkaldt “bløde” værdier, dem har han stadig.

Jeg tager altid de svages parti. Økonomien slår aldrig trivslen blandt medarbejdere, det ved alle, der kender mig.

Da Kurt havde stået for sit første projekt, havde han både fået et flot fuldskæg og vundet høvdingens og sine kollegaers respekt i landsbyen. Det blev starten på en lang kærlighedshistorie til et lille land langt væk fra Danmark.

Her byggede han blandt andet broer, som skulle sikre adgang gennem det svært fremkommelige landskab.

Kurt var i Lesotho senest i februar 2023, og har haft mulighed for at se de broer, han byggede for snart 40 år siden. Broerne er stadig med til at bære unge og gamle. At broerne og de frivillige indsatser har en langvarig effekt, er der slet ingen tvivl om ifølge Kurt. Og det er en af flere grunde til at Denmark Lesotho Network lykkes godt med de forskellige indsatser, som de er med til at finansiere – til stor glæde, ikke bare for basothoer;

Når der er noget, der lykkes, så giver det en enorm livsglæde. Den modtagelse man får, ikke mindst, når vi kommer ud på landet – det kan ikke beskrives. Jeg ved, at det ikke håbløst, det vi gør.

På turen i februar 2023 var Kurt sammen med sin hustru Majbritt i Lesotho som frivillig projektleder på et projekt finansieret af GLOBUS. Projektet arbejder med genbrug af hospitalsudstyr og computere fra Danmark til Lesotho samt udveksling af studerende i samarbejde med SOSU syd i Åbenrå.

Desuden er der skabt kontakt imellem Vestbirk Friskole og en landsbyskole i Lesotho.

 

Invitation til Pitso den 23. september kl. 11 i Ry

Til september får Landbrugsgruppen besøg af en delegation på fem personer fra vores samarbejdspartner, Rural Selfhelp Development Association (RSDA), (https://rsdalesotho.com/).

Vi vil gerne give dem en uforglemmelig afskedsfest, og
samtidig give alle DLN ́s medlemmer lejlighed til at møde de
fantastiske mennesker, der gør en stor forskel for de mange
små landbrug i Lesotho.

Derfor holder vi en Pitso, hvor vi byder på Lesotho
inspireret mad, tilberedt på bål, kaffe og kage og festligt
samvær.

Man kunne forestille sig lidt sang og dans måske? Hvem ved hvordan det udvikler sig.

Alt det praktiske:
Tid og sted:
Det foregår hos Signe og Anders på Randersvej 99, 8680 Ry, hvor vi hygger med at tilberede maden fra kl.  11:00,
så vi kan spise ved 13-tiden. Basotho’erne forlader os desværre kl. 15, men vi regner med at det skønne samvær bare fortsætter.

Vi håber at vejret er med os så vi kan være ude, men i tilfælde af regn, rykker vi inden for.

Transport:
Man kan tage toget til Ry eller Skanderborg, og vi kan arrangere afhentning efter behov.

Hvis man kommer i bil, er det mest praktisk at parkere overfor Knudhule Badehotel, så sørger vi for at det er let at finde vej derfra.
Tilmelding:
Af hensyn til forplejning har vi brug for din tilmelding inden 18. september. Det sker ved at skrive til Nis på nis@is-skovgaard.dk OG betale 50 kr. i bidrag til mad og drikke på mobilepay: 40716417 eller bank
overførsel på reg. 2451 konto 7300100137.

Vi fra Landbrugsgruppen under DLN håber mange vil være med til at gøre afskeden med Basotho’erne festlig og ser frem til din tilmelding.
Følg med i besøget på Facebook:

https://www.facebook.com/denmarklesothonetwork og på hjemmesiden:

Home