Rejsefortællinger

Besøg Lesotho som turist

En måde at fremme kontakt og udveksling mellem folk i Lesotho og Danmark kunne være at motivere flere danskere til at rejse til Lesotho for at opdage det smukke land og dets mennesker.

På visionsmødet i september besluttede vi, at DLN gerne vil støtte personer/medlemmer, der ønsker at arrangere ture for turister til Lesotho.

Hvis du ønsker at arrangere en Lesotho-tur for en gruppe mennesker, er du meget velkommen til at henvende dig til DLN-bestyrelsen for råd og gode ideer.

Vi kan forsøge at knytte dig til en rejsearrangør med medlemskab af Rejsegarantifonden, hvilket vil være at foretrække til en grupperejse. Vi kan også rådgive dig om nogle praktiske spørgsmål vedrørende rejser til Lesotho, såsom infrastruktur, sundhed, hygiejne, kriminalitet, mad, vand, kultur. Vi kan give dig nogle tips om, hvad du skal se, og hvad du skal gøre i Lesotho. Vi kan rådgive dig om indkvartering og transport. Hvis I er en gruppe og ønsker at se projektet støttet af DLN, kan vi linke jer til partnerorganisationen i Lesotho og hjælpe jer med at arrangere et besøg på projektet.

Hvorfor Lesotho?

Lesotho er en meget interessant destination af mange forskellige årsager. Landet har et behageligt klima med lange og varme, ikke for varme, somre og korte og kolde vintre. Landskabet er smukt med små og store bjerge overalt, floder, søer og charmerende landsbyer i dalene. Bjergområderne er vidunderlige til vandreture. Basotho-folket er venligt og fredeligt.

Da landet er et højtliggende land med det laveste punkt på omkring 1500 meter over havets overflade, er der ikke mange af de sædvanlige tropiske sygdomme, der ses i Afrika. Der er ingen malaria osv. Indtil videre har ikke mange turister opdaget Lesotho, så du får et uspoleret og naturligt indtryk af Lesotho og dets folk.

Lesotho er omkranset af Sydafrika og kan derfor meget vel besøges i kombination med en rejse til Sydafrika.  DLN vil især gerne støtte folk, der vil tage turisme til Lesotho på en sådan måde, at lokalbefolkningen i Lesotho vil drage fordel af de besøgende. Det kan være ved at bruge lokal indkvartering og købe mad fra lokalbefolkningen.