Havde overskud til at gøre noget nyt, og så kom tilbudet om at arbejde i DLN.

Frivillighed er et spejl på de små brokkerier

“Jeg var et sted i livet, hvor jeg havde overskud til at gøre noget nyt, og så var det her tilbud der. Jeg kunne lige så godt have været frivillig i andre organisationer, men er super glad for at netop Denmark Lesotho bød sig til på det tidspunkt.”

Anne Jacobsen på 60 år underviser til daglig på Erhvervsakademi Aarhus, Anne underviser inden for Kommunikation, ledelse og organisation – en af Annes vigtigste kompetencer er at facilitere processer. I hverdagen er det læring og i fritiden er det så blevet udviklingen i Lesotho og samarbejdet i Denmark Lesotho Network.

“Der er et andet drive i det frivillige arbejde end i det professionelle. Fællesskabet og den gode sag har det primære fokus, og det giver en anden form for motivation.”

Anne tabte sit hjerte til Lesotho på en rejse til Afrika efter gymnasiet. Men det stod ikke nødvendigvis i kortene, at hun skulle tilbage, og heller ikke at Anne skulle arbejde frivilligt for netop Denmark Lesotho Network. Det med at arbejde frivilligt, det stod til gengæld i kortene.

“Jeg er et meget fællesskabsorienteret menneske, og finder tilfredsstillelse at gøre noget for andre. At arbejde for Lesotho er et godt spejl på ens små brokkerier. Det holder mig på jorden at se, hvordan livet kan foregå andre steder i verden – det øger min taknemmelighed for det privilegerede liv, jeg har her i Danmark.”

En stor del af Annes og Denmark Lesotho Networks arbejde handler om at sikre, at de midler der bliver rejst, bliver brugt til formålene. Det er Anne slet ikke i tvivl om, at de gør hos de samarbejdspartnere, som foreningen har i Lesotho.

“Alt hvad vi rejser af fondsmidler, bliver sendt direkte til et lille hjørne af verden, Lesotho. Vi støtter og faciliterer, men de træffer beslutningerne. De er jo eksperter på deres behov. Vi har stor tillid til hinanden, fordi vi kan se, at indsatserne virker.”

Anne er stolt af, at de i Denmark Lesotho Network arbejder gratis, selvom det er store projekter, der arbejdes med. Mange andre tilsvarende organisationer har ansatte til opgaver, som Denmark Lesotho Network løfter uden hjælp.